2015-04-02 2015 m. kovo 16-ąją Kaune susitikę „Maisto banko“, savivaldybės,  nevyriausybinių organizacijų atstovai ir vietos verslininkai sprendė tinkamo vartoti maisto švaistymo problemą. Šis renginys –tai paskutinė diskusija, projekto „Stabdykime maisto švaistymą Lietuvoje“ dalis. Dešimties renginių projektą finansavo Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo 2009–2014 m. periodo NVO programa Lietuvoje. Prie apvalaus stalo
„Maisto bankas“ sėkmingai baigė įgyvendinti projektą „Maisto banko“ paramos maistu tiekimo tinklo gebėjimų stiprinimas panaudojant gerąją Šveicarijos patirtį“. Bendradarbiaujant su Šveicarijos maisto banku „Schweizer Tafel“, projektas buvo vykdomas nuo 2013 metų pradžios. Projektą rėmė Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programa. Projekto metu daug dėmesio buvo skirta Lietuvos ir Šveicarijos maisto banko
  Šiaurės šalių ministrų tarybos remiamas projektas Projektas FoRWaRd EEE NVO programos Lietuvoje remiamas projektas Lietuvos ir Šveicarijos programos remiamas projektas Sveikatiada
2013-2014 metais „Maisto bankas“ įgyvendino projektą „Maisto banko“ paramos maistu tiekimo tinklo gebėjimų stiprinimas panaudojant gerąją Šveicarijos patirtį“. Projektas buvo finansuojamas Lietuvos Respublikos ir Šveicarijos Konfederacijos bendradarbiavimo programos. Projekto tikslas - sustiprinti „Maisto banko“ paramos maistu tiekimo tinklo gebėjimus panaudojant gerąją Šveicarijos patirtį. Sustiprinti gebėjimai leis „Maisto bankui“ surinkti ir
2013 m. lapkritį „Maisto bankas“ pradėjo įgyvendinti projektą „Stabdykime maisto švaistymą Lietuvoje!”, skirtą padidinti visuomenės suvokimui apie maisto švaistymą ir padėti nevyriausybinėms organizacijoms priimti sprendimus, efektyviai mažinančius maisto atliekų patekimą į aplinką bei įgalinančius išgelbėto maisto perdavimą nepasiturintiems. Projektas finansuojamas Europos Ekonominės Erdvės finansinio mechanizmo 2009-2014 m. periodo NVO Programos
Projektas „Šiaurės-Baltijos šalių bendra kova prieš maisto švaistymą” 2013-2014 metais „Maisto bankas“ įgyvendino projektą „Šiaurės-Baltijos šalių bendra kova prieš maisto švaistymą”, kurio tikslas - sukurti Baltijos ir Šiaurės šalių maisto bankų tinklą, kuris leistų jiems pasidalyti savo gerąja patirtimi ir žiniomis apie kovą su pramonės ir prekybos sektorių maisto švaistymu,
Kasmet apie 50% visų Europos Sąjungoje pagaminamų maisto produktų yra iššvaistoma.* Maistas išmetamas namų ūkiuose, maisto prekių parduotuvėse, restoranuose bei visoje maisto gamybos grandinėje. Tuo tarpu 79 milijonai europiečių gyvena žemiau skurdo ribos, o 16 milijonų ES gyventojų yra priklausomi nuo paramos maistu.   Siekdama pagerinti maisto tiekimo grandinės aplinkosauginį
  Kviečiu į svečius“  „PasiDalink“ „Rimi“ maisto talpyklos
Kasmet šaukiamoje metinėje sueigoje Europos maisto bankai šiemet turėjo kuo pasigirti – paskelbti jungtiniai surinkto ir nepasiturintiesiems išdalinto maisto duomenys demonstruoja tris dešimtmečius precedento neturėjusį augimą. Savo indėlį čia įnešė ir Lietuva.
Įpusėjus antrajam šių metų Europos pagalbos labiausia skurstantiems asmenims fondo (EPF) maisto paketų dalinimui prasidėjo konsultacijos dėl kitų metų pirkimų.