Projekto Šiaurės-Baltijos šalių savanorystės praktikų mainai metu "Maisto banko" atstovai lankėsi studijų vizituose Danijoje bei Estijoje. Šiuose darbiniuose susitikimuose įgytos žinios perkeltos į Šiaurės-Baltijos šalių savanorių vadybos gaires, su kuriomis ir kviečiame susipažinti. 
Atsisiųsti ataskaitą galite paspaudę čia.  Ačiū Jums!
Birželio 27 d. 12 val. "Maisto bankas" rengia konferenciją, kurioje pristatys projekte "Šiaurės-Baltijos šalių savanorystės praktikų mainai" sukauptas patirtis bei kvies savo patirtimis dalintis kitų su savanoriais dirbančių organizacijų atstovus.
Nors dažnam atrodo, jog požiūris į savanorišką darbą Lietuvoje sparčiai keičiasi – valstybė palaiko savanorystę skatinančias programas, daugėja savanorišku darbu prisidėti kviečiančių organizacijų, didėja veiklų įvairovė, tačiau Vilmorus (2018, spalis) atlikti tyrimai rodo, jog  savanorišką veiklą Lietuvoje renkasi tik 11 proc. šalies gyventojų.  
Išbandyk naują, patogesnį paramos skyrimo būdą su mobiliųjų atsiskaitymų programėle „MoQ“! Skirk paramą „Maisto bankui“.
„Maisto bankas“ praėjusiais metais pradėjo mokymų ciklą apie finansų valdymą ir sveiką mitybą, skirtą vargingai gyvenantiems šalies gyventojams. Tikimasi, jog tokios pamokos dažnai įvairių sunkumų kamuojamiems žmonėms suteiks naujų žinių ir padės kasdienėse situacijose.  
„Maisto banko“ Panevėžio padalinys prie savo komandos kviečia prisijungti kruopštų ir atidų detalėms PARAMOS PROGRAŲ KOORDINATORIŲ(-Ę). Padalinys bendradarbiauja su kone 100 socialinių organizacijų – partnerių, kurias reguliariai remia maistu, o visas paramos teikimo procesas yra kruopščiai apskaitomas. Paramos programų koordinatoriai rūpinasi, kad šis paramos maistu apskaitos procesas būtų skaidrus, aiškus
Jau ketvirtus metus iš eilės tvarių kulinarijos renginių organizatoriai “Sustainable Gastro”, bendradarbiaudami su restoranais, kviečia dalyvauti kulinariniame renginyje „Vilnius Gastro Zero”, kuris svarbus tuo, jog skatina tvarumo ir maisto atliekų prevencijos idėjas
Gėrimai, daržovių, mėsos, žuvies ir vaisių konservai, aliejus, higienos priemonės – tai dažniausiai sostinės oro vartuose dėl aviacinio saugumo standartų rankinio bagažo turiniui keliautojų paliekami daiktai. Socialinės iniciatyvos dėka, jie vėliau ne išmetami, o per „Maisto banką“ pasiekia vargingiau gyvenančius. Po pirmojo šių metų ketvirčio maisto ir higienos priemonių Vilniaus
Labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ direktoriumi paskirtas Simonas Gurevičius. Jis keičia iki šiol šiai labdaros organizacijai vadovavusią Deimantę Žebrauskaitę.