2013 m. lapkritį „Maisto bankas“ pradėjo įgyvendinti projektą „Stabdykime maisto švaistymą Lietuvoje!”, skirtą padidinti visuomenės suvokimui apie maisto švaistymą ir padėti nevyriausybinėms organizacijoms priimti sprendimus, efektyviai mažinančius maisto atliekų patekimą į aplinką bei įgalinančius išgelbėto maisto perdavimą nepasiturintiems. Projektas finansuojamas Europos Ekonominės Erdvės finansinio mechanizmo 2009-2014 m. periodo NVO Programos Lietuvoje lėšomis.
Šio projekto metu bus sukurtas virtualus atliekamo maisto žemėlapis, surengti regioniniai sprendėjų susitikimai ir praktinės dirbtuvės, sušauktas nacionalinis kovos su maisto švaistymu kongresas, įstatymų leidėjams pateiktas politinių, administracinių ir fiskalinių priemonių paketas mažinant maisto švaistymą, sukurtas ir plačiai demonstruojamas dokumentinis filmas apie maisto švaistymą Lietuvoje, surengtos mobilios parodos.
Projekto „Stabdykime maisto švaistymą Lietuvoje” trukmė – 18 mėn. Bendra projekto vertė – 424.570 Lt (123.063 EUR). Asmuo pasiteiravimui: Projekto vadovė Deimantė Žebrauskaitė (deimante@maistobankas.lt)
Taip pat skaitykite:
Įvyko nacionalinis kovos su maisto švaistymu kongresas
Kauno meras skatina duoną bučiuoti, o ne mesti į šiukšliadėžes
Utenos skurstantieji džiaugsis rankų darbo mėsos gaminiais
Šiauliuose maistas pasieks ne sąvartynus, bet alkanųjų stalus
Vilniečiai spaudžia sultis iš Rusijai neįtikusių morkų
Jonavoje drąsiai aptarti itin aktualūs maisto švaistymo klausimai
Virtualus maisto žemėlapis: jei kažkas turi per daug, lai pasidalina
Maisto švaistymo problema pristatyta alytiškiams
Diskusijos Panevėžyje: ko reikia, kad maistas nebūtų išmetamas
Marijampoliečiai raginti neišmesti maisto
Keliaujančioje parodoje – neūkiškumo ir maisto švaistymo atvejai
Pirmąkart lietuviškame filme – maisto švaistymo problema
Telšių regione ieškota būdų mažinti maisto švaistymą.
Project description in English
In November 2013, Lithuanian Food Bank has launched a project entitled “Stop food waste in Lithuania” that aims to increase public awareness about food wastage and help non-governmental organizations to make decisions that effectively reduce food waste and enable distribution of the salvage food to the needy.
The project is funded by the 2009-2014 EEA Grants, NGO Programme Lithuania.
During the course of the project, the project team will develop a virtual map of unused food, organize regional meetings and practical workshops for solvers, convene a national anti-food waste congress, and introduce a political, administrative and fiscal package of implementation measures for the food waste reduction in Lithuania. Finally, a documentary film about food waste in Lithuania will be created and widely exhibited, mobile exhibitions will be organized.
The overall duration of the project ‘Stop food waste in Lithuania’ is 18 months. Total project cost – 424.570 LTL (123.063 EUR). Contact person: Deimantė Žebrauskaitė (deimante@maistobankas.lt).