Aplinkos ministerijoje pristatytos mokslininkų rekomendacijos dėl maisto švaistymo mažinimo

Aplinkos ministerijos sudaryta koordinacinė darbo grupė maisto atliekų prevencijos ir tvarkymo priemonėms nustatyti išklausė ilgai laukto reikminio tyrimo „Švaistomo maisto sulaikymo, patikrinimo, paskirstymo ir prieinamumo vartotojams – įveiklinimo modelis“ rezultatų pristatymą

Aplinkos ministerijos sudaryta koordinacinė darbo grupė maisto atliekų prevencijos ir tvarkymo priemonėms nustatyti išklausė ilgai laukto reikminio tyrimo „Švaistomo maisto sulaikymo, patikrinimo, paskirstymo ir prieinamumo vartotojams – įveiklinimo modelis“ rezultatų pristatymą.

Šį Lietuvos mokslo tarybos finanuostą tyrimą pernai atliko Kauno technologijos universiteto Maisto institutas, bendradarbiaudamas su Lietuvos Agrarinės ekonomikos institutu ir „Maisto banku“. Su tyrimo rezultatų pristatymu galima susipažinti čia

Atsižvelgiant į mokslininkų rekomendacijas, bus rengiamas galutinis priemonių, užkertančių kelią maisto švaistymui, planas. Jį ministerija planuoja tvirtinti kitame koordinacinės darbo grupės posėdyje.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba tuo pačiu informavo, kad ruošia Labdarai ir paramai skirto maisto tvarkymo aprašo pakeitimus, leisiančius praplėsti sąlygas tinkamam vartoti maistui tiekti paramai ir taip mažinti maisto švaistymą. Aprašo projektu ketinama artimiausiu metu pasidalinti su koordinacinės darbo grupės nariais.