Susisiekimo sektoriuje socialinė akcija „Žoliadienis“ – darbuotojai savo užaugintomis rudens gėrybėmis papildė „Maisto banką“

Susisiekimo sektoriaus darbuotojai savo užaugintomis rudens derliaus gėrybėmis pasidalino su nepasiturinčiais žmonėmis. Susisiekimo ministerija ir devynios jai pavaldžios įstaigos bei įmonės pirmą kartą vieningai rengė akciją „Žoliadienis“, kurios metu darbuotojų suneštus vaisius, daržoves ir kitus maisto produktus perdavė „Maisto bankui“.

Susisiekimo sektoriaus darbuotojai savo užaugintomis rudens derliaus gėrybėmis pasidalino su nepasiturinčiais žmonėmis. Susisiekimo ministerija ir devynios jai pavaldžios įstaigos bei įmonės pirmą kartą vieningai rengė akciją „Žoliadienis“, kurios metu darbuotojų suneštus vaisius, daržoves ir kitus maisto produktus perdavė „Maisto bankui“.

 

„Džiaugiuosi, kad susisiekimo sektoriaus darbuotojai vieningi – ne tik nuoširdžiai atlikdami savo darbo pareigas, bet ir atkreipdami dėmesį bei padėdami nepasiturintiems žmonėms. Tai, ką šiandien surinkome – pačių užaugintas rudens gėrybes ar nupirktus maisto produktus – dovanojame iš visos širdies. Per „Maisto banką“ šios gėrybės pasieks vargstančius žmones, o galimybė jiems padėti suteiks džiaugsmo ir mums patiems“, – sakė susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

 

„Toli gražu ne visos šeimos pajėgia pačios užsiauginti daržovių ar vaisių, gąsdina ir augančios kasdienio vartojimo maisto kainos. Todėl dalintis su nepasiturinčiais prasminga ne vien sulaukus gausaus derliaus, kad pertekliaus netektų išmesti. Gera proga peržiūrėti virtuvės ar sandėliuko lentynas, ar nėra nupirkto užsistovėjusio, bet dar tinkamo vartoti maisto. Mažas pajamas turinčios šeimos laukia ir mielai priima geradarių dovanojamą maistą“, – akcijos organizatoriams dėkoja „Maisto banko“ vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

 

Rudens gėrybių dovanojimo – „Žoliadienio“ akciją Susisiekimo ministerijos darbuotojai rengė ir ankstesniais metais, tačiau šiemet pirmąkart ši labdaringa iniciatyva įgauna platesnį mastą, įtraukdama ir kitas susisiekimo sektoriaus įstaigas bei įmones.

 

Šiais metais surinktas gėrybes kartu su Susisiekimo ministerija dovanoja Klaipėdos valstybinis jūrų uostas, Civilinės aviacijos administracija, Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, valstybės įmonės „Kelių priežiūra“, „Oro navigacija“ ir Lietuvos oro uostai, akcinės bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ ir Lietuvos paštas bei Lietuvos transporto saugos administracija.

 

Paramą maistu teikianti labdaros organizacija „Maisto bankas“ jau daugiau kaip ketvirtį amžiaus rūpinasi nepasiturinčiais šalies gyventojais – bedarbiais, senoliais, daugiavaikėmis šeimomis, turinčiais negalią ar kitokioje socialinėje krizėje atsidūrusiais žmonėmis – visais