Šis pavasaris gausus svarbių pokyčių Europos maisto bankus vienijančioje federacijoje FEBA. Tris dešimtmečius Paryžiaus priemiestyje Bourg-la-Rhein įsikūrusi asociacija po kelių metų diskusijų prinoko naujiems iššūkiams. Siekdama būti Europos politinių įvykių sūkuryje ir aktyviau daryti įtaką Europos Komisijos sprendimams maisto švaistymo prevencijos ir paramos maistu srityse, Europos maisto bankų federacija persiregistravo Belgijoje ir persikėlė į būstinę Briuselyje.
Šis pavasaris gausus svarbių pokyčių Europos maisto bankus vienijančioje federacijoje FEBA. Tris dešimtmečius Paryžiaus priemiestyje Bourg-la-Rhein įsikūrusi asociacija po kelių metų diskusijų prinoko naujiems iššūkiams. Siekdama būti Europos politinių įvykių sūkuryje ir aktyviau daryti įtaką Europos Komisijos sprendimams maisto švaistymo prevencijos ir paramos maistu srityse, Europos maisto bankų federacija persiregistravo Belgijoje ir persikėlė į būstinę Briuselyje.
Nuo balandžio pradžios federacijai FEBA vadovauja nauja generalinė sekretorė Angela Frigo, ilgą laiką dirbusi Italijos maisto bankų federacijos ataše Briuselyje. Samdoma FEBA vadovė užtikrins intensyvesnį kasdienį kontaktą su Briuselio institucijomis, partneriais socialiniais tinklais ir europinėmis maisto pramonės bendrovėmis. Ankstesnis generalinis sekretorius Patrickas Alixas FEBA komandos nepalieka, jis toliau koordinuos FEBA tinklo plėtrą.
Nauji pokyčiai netruko atnešti naujų rezultatų. Europos Komisija ir keli tarptautiniai donorai patvirtino finansavimą naujiems FEBA projektams. Atnaujintas FEBA tinklapis, darbą pradės naujas komunikacijos vadovas. Ir, didžiausia naujiena, FEBA tikruoju nariu tapo Vokietijos maisto bankų susivienijimas „Die Tafeln“, jungiantis beveik tūkstantį Tafel organizacijų.
Gegužės 24 d. Budapešte šaukiama FEBA generalinė asamblėja išrinks ir naują direktorių valdybą, kurioje antrą kadenciją baigia lietuviško „Maisto banko“ atstovas Vaidotas Ilgius. Apie FEBA pokyčius plačiau skaitykite anglų kalba čia.