„Maisto banko“ akcijoje – politikų desantas

Šiandien Lietuvoje startuojančioje „Maisto banko“ akcijoje vietos bendruomenes dosniai aukoti nepasiturintiems skatins miestų bei rajonų merai ir vienmandatėse apylinkėse išrinkti Seimo nariai.

Šiandien Lietuvoje startuojančioje „Maisto banko“ akcijoje vietos bendruomenes dosniai aukoti nepasiturintiems skatins miestų bei rajonų merai ir vienmandatėse apylinkėse išrinkti Seimo nariai.

Skirtingoms partijoms politikai vieningai sutaria: gyventojų paaukoti maisto produktai yra svarbi paspirtis padedant socialiai pažeidžiamiausiems žmonėms. Jiems efektyviai padėti vien savivaldos lėšų nepakanka.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius socialiniuose tinkluose kreipėsi į vilniečius kviesdamas prie prisidėti prie „Maisto banko“ akcijos ir nupirkti maisto produktų.  „Turbūt daugeliui iš mūsų, ir man taip pat, yra tekę matyti skurdą iš arti – kai maitintis gali tik tuo, ką įperki. O įpirkti gyvenant už 1-1,5 per dieną gali ne kažin ką…“, – sakė meras R. Šimašius. „Dalyvaudami „Maisto banko“ akcijoje“ padėsite atsidūrusiems skurdo spąstuose lengviau išlipti iš duobės ir kurti bendrą gyvenimą kartu“, – kvietė Vilniaus meras. 

          

Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Vydas Gedvilas ir Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis darbo savaitę baigs lankydamiesi Pramonės g. esančiame prekybos centre „MAXIMA“ paaukos maisto nepasiturintiems. Politikai čia susitiks su „Maisto banko“ akcijos savanoriais, jiems padėkos.

Alytiškiams asmeninį pavyzdį dalyvaudami labdaros akcijoje rodys Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys ir vaikų namuose augęs režisierius Robertas Šarknickas. Naujojoj gatvėje veikiančiame prekybos centre „IKI“ garsūs vyrai vilksis savanorių prijuostes ir kvies aukoti maisto nepasiturintiems.

„Maisto banko“ akciją Alytaus rajone globojantis savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas ne tik nuolat dalyvauja paramos akcijose, bet ir pats jas inicijuoja. „Nebūkime abejingi gerai iniciatyvai, ištieskime pagalbos ranką žmonėms, kuriems reikia padėti“, – savo kreipimesi į Alytaus rajono gyventojus pabrėžė meras A. Vrubliauskas.

Paramos maistu rinkimo vajuje dalyvaus ir kitų miestų vadovai. Penktadienį „Maisto banko“ akcijoje dalyvaujančias parduotuves vizituos šio miesto meras Algirdas Gricius. Maisto nepasiturintiems aukoti žada Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius ir Anykščių meras Kęstutis Tubis. Telšių rajono meras Petrais Kuizinas ir Skuodo rajono meras Petras Pušinskas stos greta savanorių pirkėjams dalinti „Maisto banko“ akcijos skrajučių. Su savo patarėjais aukoti vyks Plungės meras Audrius Klišonis, savivaldybės vadovus šeštadienį drauge vesis Marijampolės meras Vidmantas Brazys.

Panevėžyje „Maisto banko“ akcijoje lankysis Seimo narys Povilas Urbšys, Biržuose aukos Seimo narys Aleksandras Zeltinis. Kretingoje į savanorių gretas stos šio rajono mero pavaduotoja Danutė Skruibienė.

Penktadienį, kovo 18 d., prasidedanti „Maisto banko“ akcija Lietuvoje startuos 15 valandą ir tęsis iki vakaro 21 valandos. Šeštadienį (kovo 19 d.) „Maisto banko“ akcijos savanoriai aukotojų parduotuvėse lauks visą dieną nuo 10 iki 20 valandos.