Pagiriamasis žodis „Pasidalink” rėmėjams

Prasidėjus naujiems metams vertiname praeitų metų darbus, pasiekimus ir rūpesčius. Vieningai sutariame – svarbiausias metų įvykis buvo LNK ir „Maisto banko“ telemaratonas „Pasidalink“.

Ir ne vien todėl, kad veik visos Lietuvos dėmesį atkreipė į besitęsiantį nepriteklių, šeimas, kurios neišgali dorai pramisti. Taip pat todėl, kad dosnių Lietuvos žmonių pagalba turime labai rimtą paspirtį šiemet su nauja jėga gelbėti maistą ir tiekti jį ant nepasiturinčiųjų stalo.

Prisiminkime – pernai gruodžio 8 d. daugybė Lietuvos žmonių atvėrė savo širdis ir pasidalijo duonos kąsniu su esančiais šalia tiesiogine šių žodžių prasme. „Maisto banko“ ir LNK televizijos surengto paramos koncerto „Pasidalink“ metu surinkta didžiulė suma – net 582 tūkst. litų, kurie šiemet bus skirti pagelbėti maisto stokojantiems žmonėms. Dėkojame visiems, paaukojusiems nepasiturinčių maitinimui, prisiminkime padėjusius įgyvendinti šį svarbų projektą.

Pirmiausia skrybėles nukelti turime pagarbiai tardami „Lietuvos geležinkelių“ ir verslininko bei filantropo Antano Guogos vardus.

„Lietuvos geležinkeliai“ pademonstravo, kad yra stipri socialiai atsakinga bendrovė, gerai suprantanti savo visuomeninę misiją. Keleivių vežimas nedažnai būna pelningas, tačiau yra labai svarbus šaliai, atokiau gyvenantiems žmonėms. Geležinkelis daugelyje vietų yra svarbi priemonė užtikrinant didesnį darbo rinkos mobilumą, sveikatos, socialinių, lavinimo ir kultūros paslaugų prieinamumą. Be to, ši bendrovė ieško būdų, kaip geriau išnaudoti savo turtingą infrastruktūrą ir didelį darbo kolektyvą telkiant lėšas svarbiausioms socialinėms problemoms spręsti. Tikimės su „Lietuvos geležinkeliais“ plėtoti draugystę ir šiemet.

Antanas Guoga Lietuvoje daugeliui pirmiausia tapo žinomas kaip filantropas (p. Antanas yra ilgametis „Bėdų turgaus“ ir kitų gražių iniciatyvų rėmėjas), ir tik vėliau pagarsėjo kaip pasaulinė pokerio žvaigždė ir verslininkas, o pastaruoju metu – ir kaip Lietuvos žmonėms pasiryžęs tarnauti politikas. Paprašę p. Guogos remti projektą „Pasidalink“ buvome maloniai nustebinti jo betarpišku, nuoširdžiu bendravimu ir jautrumu socialines problemas sprendžiančioms organizacijoms. Mums atrodo, kad p. Antanas yra didelės širdies žmogus ir patriotas – nepasiverčia liežuvis sakyti Tėvynės, tiksliau sakytume – Lietuvos žmonių patriotas. A. Guogos parama projektui nuėmė nemažą išlaidų naštą – ačiū labai. Labai branginame užsimezgusią draugystę ir tikimės kovoti su maisto švaistymu ir skurdu drauge.

Šalia pagrindinių rėmėjų, reikšmingomis sumomis padėjo koncerto organizavimo kaštus padengti bendrovės „Schmitz Cargobull“, „Klaipėdos energija“ ir Dr. Bronislovo Lubio vardo labdaros ir paramos fondas. Filantropijos tradicija Lietuvoje yra gyva – yra finansiškai stiprių įmonių, kurios be didelių derybų ištiesia pagalbos ranką visuomenininkams tuomet, kai tos pagalbos labiausiai reikia. Žemai lenkiamės.

Tada nusilenkti reikia LNK televizijai. Mažai kas supranta, kiek komercinis TV kanalas nuo savęs atima, socialinei tematikai skirdamas daug reklaminio ir anonsų laiko prieššventiniu laiku, kai stovi eilė norinčių reklamuotis už gerus pinigus. Labai vertiname šią partnerystę ir pasitikėjimą, branginame LNK darbuotojų draugystę ir patarimus, o apie fantastiškus koncerto vedėjus Rolandą Vilkončių ir Giedrę Talmantienę reikėtų parašyti atskirą padėkos odę.

Dėkojame „Pasidalink“ prodiuseriams kompanijai „Tymdrym“, subūrusiai žvaigždyną garsiausių Lietuvos atlikėjų, be atlygio dainavusių, grojusių ir šokusių. Žinome, kiek darbo reikėjo nufilmuojant siužetus ir penkiuose skirtinguose miestuose pasidalinti maistu ir širdžių šiluma atėjusius žmones. Žinoma, karštai dėkojame ir visam būriui „Maisto banko“ savanorių, bet kurių pagalbos didi darbų našta nebūtų pakelta.

Labdaros koncertą „Pasidalink“ po savo stogu sutiko priimti Kauno „Žalgirio“ arena, kurios dėka renginys gavosi daug didesnis, šviesesnis ir skardesnis. Reikšmingas nuolaidas darbams suteikė pakvietimus į areną pagaminęs „Bilietų pasaulis“, atlikėjus ir techninį personalą renginio metu maitino „Žalgirio“ arenoje veikiantis restoranas „1410“.

Nedaug kas žino, kiek visko daug svarbaus vyksta ir atsitinka tokių renginių užkulisiuose. Ir kad be didesnių ar mažesnių paslaugų ar pagalbos graži šventė taptų misija neįmanoma. Prisimename bendrovę „Vilneda”, kurios autobusai vežė savanorius į Kauną.

Prisimename “Domini” salono meistres, kurios „Keune“ kosmetika tinkamai išgražino koncerto žvaigždes, ryškiai spindėjusias ant scenos ir ekranuose. Dėkingi esame Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stočiai, kurios komanda budėjo renginio.

Esame dėkingi informaciniams partneriams ir garsiems Lietuvos politikos, verslo ir pramogų pasaulio veikėjams, padėjusiems paskleisti žodį ir paakinti žmones kilti į kovą su nepritekliumi. Ačiū ir telekomunikacinėms bendrovėms ir ypač „Mediafonui“ ir portalui Aukok.lt, sudariusiems galimybę lengvai aukoti pinigus geriems darbams.

Visų tikriausiai ir nesuminėsime. Kas kartą atsigręžus sunku patikėti, kad pavyksta puikiai atlikti tokį sudėtingą projektą. Bet pastangos vertos rezultatų – dabar su dar didesne jėga kimbame skurdui į atlapus, prašydami atliekamą maistą ne išmesti, o atiduoti nepritekliaus kamuojamiems žmonėms. Ir gyvenimas po truputį tampa geresnis.

Ačiū visiems pasidalinusiems ir padėjusiems, iš visos širdies!