„MAISTO BANKAS“ VILNIUJE – NAUJOSE PATALPOSE

Vilniaus „Maisto banko“ sandėliai ir biuras persikėlė į naujas patalpas – nuo šiol paramos maistu organizavimo darbai Vilniuje virs adresu Vytenio g. 54.

Vieta nesunkiai pasiekiama visuomeniniu transportu – tai aktualu tiek paramą maistu atsiimti ateinančioms šeimoms, tiek ir kasdien sandėlyje ir biure mums talkinantiems savanoriams. Nuo judrios Kauno/Švitrigailos gatvių sankryžos pėsčiomis neskubriai nukulniuoti galima per penketą minučių. Netoliese – geležinkelio ir autobusų stotys, aplinkkelis, o iki Vilniaus centro automobiliu – vos 6 min. kelio.

Ši vieta turi savitą aurą. Buvusios gamyklos „Elfa“ pastatų kompleksas sparčiai keičiasi – viršutiniuose aukštuose Vilniaus bohema įsikūrė erdviuose būstuose, čia pat  madingo sostinės jaunimo traukos centras – menų fabrikas „Loftas“.

Ką ir sakyti – Naujamiestis pastebimai modernėja. Apsižvalgius matyti vis daugiau renovuotų ar naujai statomų namų, vis mažiau sovietmetį menančių pilkų mūrų ar amžiaus pradžios šabakštynų. Greta stūkso daugiaaukštis verslo centras „Elfa“,  ūžia baldų gamybos cechas, siuvykla.

Džiaugiamės erdviu kiemu ir plačia rampa – krovinius priimti ir išduoti galėsime daug lengviau. „Maisto banko“ direktoriaus pavaduotoja Kristina Tylaitė akcentavo, kad viena priežasčių, vertusių ieškoti naujos „bazės” – būtinybė taupyti laiką ir kurą, skirtą važinėjant tarp dviejų sandėlių ir atskirai dirbusio biuro su dalijimo punktu.

Dabar visos operacijos vyks po vienu stogu. „Maisto banko“ darbuotojai ir savanoriai sandėli antresoles pritaikė biuro darbui – remontui skirtos investicijos atsipirks su kaupu.

Juolab, kad nuomos sutartį sudarėme penkiems metams. Anksčiau tekdavo kilnotis (ir patirti papildomų sąnaudų) mažne kasmet. Tad dabar jaučiamės stabilūs ir saugūs.

Jeigu domitės „Maisto banko“ veikla – užeikite, „Maisto banko“ durys Jums visada plačiai atvertos. Susiskambinkite su projektų vadovu Modestu Basčiu (tel. (8~5) 2627675), jis mielai papasakos apie „Maisto banko“ veiklą ir svarbiausias aktualijas, pasiūlys būdų, kaip geriausia prisidėti organizuojant paramą maistu vargingiausioms Lietuvos šeimoms.

 

Žymos: